Freeman’s Bay School Courtyard Freeman’s Bay School Courtyard Freeman’s Bay School Courtyard Freeman’s Bay School Courtyard

Freeman’s Bay School Courtyard

Can you stage a project to meet budget requirements whilst maintaining momentum?

Freeman’s Bay Primary School constructed a new classroom block to replace an existing block which was still in use within the area. The School Board of Trustees approached Boffa Miskell to look at an area that would become a courtyard in the heart of the school.

We worked closely with the Board of Trustees and the staff to develop a concept that met the needs of the school; a large deck for multiple uses (including outdoor assembly and sitting during the lunchtime eating period), space to play, a sandpit, and planter boxes which would be planted by the children.

When we had completed the concept we developed a staging proposal to implement the works over time due to the limited budget. As the area was opened up the Principal and Board recognised the importance of the space and managed their budgets to allow the development of the area.

Our role

Concept development, developed and detail design and site observation of implementation.

The facts

ClientFreeman’ Bay Primary School Board of Trustees
Project teamSarah Collins
Worked withNatural Habitats
Project date2011 - 2012